Press "Enter" to skip to content

Studietips

Studietips en studiehulp om beter te studeren

Goed studeren en beter onthouden is te trainen. Zo kan je tot betere studieresultaten komen via onze informatie en verwijzingen naar websites met studietips. Verbeter je geheugen. Sneller en efficienter leren.
Weet jij nog relevante website? Stuur ons dan een e-mail

Algemene Studietips
Diverse tips en oefeneningen op elk gebied: schrijven, spreken, concentratie, stressbeheersing, geheugentraining etc.
Bron: Faculteit Leiden

Ars Aequi Taalgids voor juristen
De Ars Aequi Taalgids is er voor juristen die hun taalgebruik willen verbeteren en geeft antwoord op alle vragen over taal en teksten waar een jurist mee te maken krijgt.

de NOBILES Carrieregids
Bestel nu gratis online de nieuwe NOBILES Carrieregids

de NOBILES Juristengids
Bestel nu gratis online de nieuwe NOBILES Juristengids

Leidraad voor fiscaal juridische teksten
De Leidraad KFFU (Kluwer Fiscale en Financi´┐Żle Uitgevers) biedt regels om tot consistentie te komen in fiscaal-juridische teksten.

Leidraad voor juridische auteurs
Dit handige boekje geeft aanwijzingen voor het schrijven van juridische teksten zoals scripties of papers. Aandachtsgebieden: nootvermelding, literatuurlijst, jurisprudentieverwijzingen, het gebruik van academische titels etc.

Leidraad voor juridische auteurs (versie 2007)
Dit handige boekje geeft aanwijzingen voor het schrijven van juridische teksten zoals scripties of papers. Aandachtsgebieden: nootvermelding, literatuurlijst, jurisprudentieverwijzingen, het gebruik van academische titels etc.

Overhoorprogramma
Dit overhoorprogramma is eigenlijk bedoeld voor middelbare scholieren maar is ook uitstekend geschikt voor het stampen en vervaardigen van begrippenlijsten.

Scriptiecoach
Online begeleiding bij het schrijven van een scriptie op juridisch gebied.

Snelafstuderen.nl
Ben jij op zoek naar persoonlijke begeleiding bij het schrijven van je scriptie? Snelafstuderen.nl begeleidt HBO, WO en duale studenten uit elke studierichting. Ons motto: sneller afstuderen, hoger cijfer. Op onze website staan diverse reacties van hoe andere studenten onze dienstverlening hebben ervaren.

Studieondersteuning
Op deze site vind je professionele hulp bij studieproblemen zoals examenvrees of concentratiestoornissen. Ook is er een studievaardighedentest en spreek- en schrijfadvies.
Bron: Universiteit Leiden.

Totaalplaza.nl
Diverse links voor studenten vind je op deze dochterpagina van Totaalplaza.nl.

Verbeter je geheugen!
Doe deze online geheugenverbeteringscursus.
Bron: UvA Department of Psychology.

Verwijzen naar elektronische bronnen
Er is steeds meer jurisprudentie, wetgeving, artikelen, rapporten en zelfs boeken online verkrijgbaar. In dit artikel uit de NJB Afl. 2001/11 wordt uitgelegd hoe er naar deze juridische bronnen op Internet verwezen dient te worden in juridische teksten.