Press "Enter" to skip to content

tijdschriften en magazines voor studenten

Studenten tijdschriften en magazines

Hieronder staat een overzicht met Studenten tijdschriften, bladen en magazines. Ook zijn universitaire en facultaire tijdschriften opgenomen. Mis je een tijdschrift? Stuur ons dan een e-mail aan info [at] studiehulp.nl met de vindplaats!

Ad Valvas
Ad Valvas (sinds 1952) is het onafhankelijke weekblad van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), voor medewerkers en studenten. Krant en website worden grotendeels gemaakt door professionele journalisten.

ANS Algemeen Nijmeegs Studentenblad
ANS-Online: De website van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Het tijdschrift van de Radboud Universiteit. Dit onafhankelijke blad wordt volledig voor en door studenten gemaakt. ANS verschijnt tien maal per jaar, in een oplage van 10.000 exemplaren. Het blad wordt verspreid over de gehele campus van de Radboud Universiteit en op verschillende plaatsen in de binnenstad van Nijmegen.

Blind
Blind is een online tijdschrift met interdisciplinaire artikelen voor studenten, docenten en onderzoekers met een interesse die over de grenzen van vakgebieden reikt.
Enkele malen per jaar komt er een nieuwe editie van Blind uit. Elk nummer heeft een thema dat op een interdisciplinaire manier wordt benaderd in artikelen, interviews, recensies en opiniestukken van studenten, wetenschappers en professoren. Alle oudere nummers zijn eveneens nog steeds beschikbaar en dus altijd opnieuw op te zoeken en terug te lezen.

Cursor
Informatieblad en opinieblad van de Technische Universiteit Eindhoven. Universiteitsberichten en actueel studentennieuws.

Erasmus Magazine (Rotterdam)
Het tijdschrift voor studenten van de Erasmus Universiteit met nieuws over de volgende onderwerpen: Campus, Studenten, Wetenschap, Onderwijs, Hoger onderwijsbeleid, Aanvullingen en correcties, International news.

Folia
Weekblad van de Universiteit van Amsterdam met studentennieuws

Intermediair
Gratis thuisbezorgd tijdschrift voor net-afgestudeerden en jong-professionals.

Mare (Leiden)
Leids universitair weekblad met het laatste actuele nieuws voor studenten en medewerkers van de universiteit.

Observant
Onafhankelijk weekblad van de universiteit Maastricht.

Propria Cures
Het oudste literair satirisch studentenweekblad van Nederland. Het blad verschijnt tweewekelijks (22 nummers per jaar, waarvan 3 dubbelnummers). Sedert 1890 worden de kolommen van Propria Cures gevuld met scherpe satire, polemiek, po�zie, columns en korte verhalen. Het blad is een broedplaats van literair en journalistiek talent. Onder anderen Menno ter Braak, Hella Haasse, Renate Rubinstein, Hugo Brandt Corstius, Frits Bolkestein, Henk Spaan, Mensje van Keulen, Tim Krabb�, Theodor Holman, Beatrijs Ritsema, Erik van Muiswinkel en Beau van Erven Dorens waren redacteur van Propria Cures.

Resource (Wageningen)
Tijdschrift voor studenten en medewerkers van de Universiteit Wageningen.

Skript Historisch Tijdschrift
Skript is een onafhankelijk kwartaalblad gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam dat geschreven wordt door studenten en medewerkers.

SPUI Magazine
SPUI, magazine voor alumni en vrienden van de Universiteit van Amsterdam Het alumnimagazine verschijnt drie keer per jaar.

Sum Magazine
Tijdschrift voor en door studenten.

U blad
Tijdschrift voor studenten aan de Universiteit Utrecht

UK Groningen
Universiteitskrant voor studenten aan de universiteit van Groningen met het laatste nieuws en mededelingen en achtergrondartikelen.

VOX
Studententijdschrift van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Xi Magazine
Xi wordt gemaakt door studenten van de studie Media en Cultuur (voorheen Film- en Televisiewetenschappen) van de Universiteit van Amsterdam. De bladuitgave Xi verschijnt viermaal per academisch jaar in tabloid formaat en wordt verspreid over de verschilllende UvA-faculteiten en culturele centra in Amsterdam.